Muzeul Național Cotroceni lansează concursul de arte vizuale COTROCENI CREATIV JUNIOR

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, Muzeul Național Cotroceni lansează concursul de arte vizuale COTROCENI CREATIV JUNIOR, care se adresează elevilor aflați la început de drum, încurajându-i să își etaleze creativitatea, să își îmbogățească experiența, oferindu-le, în același timp, vizibilitate în lumea artei.

Prin intermediul acestei competiții și având deja experiența proiectelor Centenar Creativ și Cotroceni Creativ, Muzeul Național Cotroceni își propune să contribuie la dezvoltarea unei noi direcții de promovare a patrimoniului muzeal și la susținerea tinerilor artiști.

Participanții se pot înscrie până la data de 18 iunie 2020, prin completarea formularului de concurs și încărcarea lucrării în format digital.

Concursul are ca obiectiv crearea unor lucrari (pictură, sculptură, grafică, fotografie, video art, animație, instalație, arte decorative, tehnici mixte etc) inspirate din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni sau de personalitățile și momentele istorice care și-au legat numele de acest spațiu.

Creațiile selectate de juriu vor fi prezentate într-o expoziție online, vernisată pe data de 10 iulie 2020, cu ocazia aniversării a 29 de ani de la înființarea Muzeului Național Cotroceni. Juriul, alcătuit din Ioana Ciocan, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici, Cosmin Năsui, curator și critic de artă, Liviu Sebastian Jicman, director general al Muzeului Naţional Cotroceni și Anastasia Stoiciu, artist vizual, va selecta 7 lucrări care vor primi câte un premiu în valoare de 500 de lei. Alte 13 lucrări vor fi integrate în secțiunea ARTIȘTI DE URMĂRIT a expoziției online.

Mai multe informații despre COTROCENI CREATIV JUNIOR găsiți în Brieful concursului și în Regulamentul de participare, publicate pe pagina www.muzeulcotroceni.ro, la secţiunea PROIECTE/ COTROCENI CREATIV JUNIOR.

De asemenea, participanții pot solicita mai multe informații pe adresa pce@muzeulcotroceni.ro.

Serviciul Relații Publice

Muzeul Național Cotroceni