Nu se poate accepta slăbirea poziției OMS și transformarea acesteia într-o platformă pentru reglarea de conturi de către SUA, declară Serghei Riabkov

Nu se poate accepta slăbirea poziției Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și transformarea acesteia într-o platformă pentru reglarea de conturi de către SUA, a declarat astăzi Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus al afacerilor externe.
După cum transmite RIA – Novosti, președintele american, Donald Trump, i-a transmis o scrisoare directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în care se spune că Washingtonul va opri complet finanțarea organizației și își va revizui calitatea de membru dacă organizaţia nu va efectua în 30 de zile reformele pe care le cere SUA. După cum a declarat președintele SUA, administrația sa a efectuat o anchetă asupra reacției neștiințifice pe care OMS a avut-o la pandemia de coronavirus.
Suntem împotriva politizării a tot ce este legat de răspândirea coronavirusului, pledăm pentru găsirea unor soluții la problemele pe care le au unele state care și-ar permite soluționarea mai eficientă a problemelor legate de pandemie„, a spus Riabkov, în cadrul unei conferințe de presă după o întâlnire on line avută cu deputații Partidului Rusia Unită.
Găsirea unor astfel de soluții, a arătat Riabkov, ar trebui să contribuie la „consolidarea rolului OMS, împiedicând diminuarea acestuia și transformarea OMS într-o platformă pentru reglarea de conturi”. Riabkov a menționat că tot ceea ce Moscova și partenerii săi nu doresc să accepte „reprezintă priorități ale politicii SUA și a unei serii de aliați apropiați ai acestora”. „OMS nu se poate transforma într-un puc care este alergat pe teren„, a adăugat Riabkov./snicolau/gioan
www.ria.ru – 19 mai