Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu membrii Guvernului despre măsurile de relaxare a restricţiilor

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat ieri, la Palatul Cotroceni, cu membrii Guvernului despre situaţia sanitară şi măsurile de relaxare a restricţiilor pe durata stării de alertă, precum şi despre evoluţia economică şi măsuri de redresare.

Şeful statului a declarat că nu este vorba despre o repornire a economiei de la zero, penru că activitatea nu a fost complet oprită în ultimele luni, fiind sectoare importante care au funcţionat la capacitate deplină, cum este cel al construcţiilor.

Conform datelor prezentate ieri de Eurostat, România a fost lider la nivel european, în luna martie, în acest domeniu, cu o creştere de peste 2% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce evoluţia generală la nivelul Uniunii a fost negativă, cu cele mai abrupte scăderi în Franţa şi Italia, -40%, respectiv -36%.

În România, construcţiile şi comerţul au contribuit cel mai mult la uşoara creştere economică înregistrată în primul trimestru al anului – a precizat Institutul Naţional de Statistică./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 mai