Două moţiuni simple în dezbaterea parlamentului, anunţate pentru săptămâna viitoare

Două moţiuni simple vor fi dezbătute şi votate săptămâna viitoare la parlament, iar vizați sunt ministrul educației, Monica Anisie, și cel de interne, Marcel Vela. Tot săptămâna viitoare, în Comisia specială de anchetă vor fi analizate posibile nereguli în deplasarea muncitorilor sezonieri în Germania.
Reporter: Amalia Bojescu – În moțiunea simplă inițiată de PSD la Senat se solicită demisia ministrului de interne Marcel Vela, pentru că – susțin social-democrații – prin ordonanțele militare emise s-au luat decizii contradictorii și au fost impuse o serie de interdicții care ulterior au fost anulate.
Cea de a doua moțiune simplă este împotriva ministrului educației, Monica Anisie, și este depusă la Camera Deputaților de parlamentarii Pro Europa și PSD. Semnatarii moțiunii solicită demisia ministrului, pe care îl acuză de lipsă de viziune și de strategie în gestionarea educației.
Pe agenda parlamentarilor se află și investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării muncitorilor români sezonieri la cules de sparanghel în Germania. Solicitarea înființării unei comisii de anchetă a venit din partea liderilor PSD, ALDE și Pro România, iar rolul ei este de a stabili dacă s-au încălcat regulile impuse de ordonanțele militare atunci când mii de români au fost transportați, în timpul nopții de 8 spre 9 aprilie, din localitățile lor de origine, unele aflate în carantină, la aeroportul din Cluj-Napoca. Liberalii s-au opus înființării unei astfel de comisii pe motiv că cei doi miniștri responsabili, de externe și al muncii, au răspuns deja întrebărilor parlamentarilor./rpatulea/cvanatoru