COMUNICAT DE PRESA CMTEB

Bucureşti, 23 mai 2020 – Compania Municipală Termoenergetica București anunţă că anumite puncte termice din Sectorul 4 și parțial din Sectorul 5 furnizează apă caldă de consum sub parametrii normali, în special la orele de consum maxim.

Cauza disfuncționalităților este reprezentată de intrarea în revizie a unor porțiuni din rețelele de termoficare, simultan cu efectuarea reviziei la CET Progresu – aparținând Ministerului Economiei. În prezent, alimentarea punctelor termice cu agent pentru apă caldă de consum din aceste sectoare este făcută din CET Sud.

Vă informăm că, până în data de 8 iunie, când se va finaliza revizia la CET Progresu, reluarea furnizării în parametrii normali a apei calde se va realiza gradual pentru fiecare punct termic afectat. Termenul maxim estimat pentru realizarea reglajelor este de 72 de ore. 

De asemenea, vă reamimtim că, după încheierea sezonului de încălzire 2019 – 2020, au fost începute, în toate sectoarele Municipiului București, lucrările de reparații și înlocuire a porțiunilor de conductă deteriorată.

Pentru a diminua disconfortul resimțit de clienți, durata estimată de execuție a acestor lucrări va fi cuprinsă între 24 și 48 de ore, doar în cazuri excepționale aceasta urmând a fi prelungită.

Lucrările vor fi efectuate în toate sectoarele Municipiului București și vor fi anunțate, atât prin postarea de afișe la scara fiecărui bloc aflat în această situație, cât și centralizat, pe site-ul CMTEB – la rubrica “Lucrări programate”.

Vă reamintim că toate opririle în furnizarea apei calde sunt anunțate pe site-ul instituției – www.cmteb.ro, la secțiunile “Avarii”, “Lucrări programate” sau “Funcţionare sub parametri”. Tot acolo sunt menționate cauzele opririi, zonele afectate și orele estimate de repunere în funcțiune. Aceste informații sunt actualizate în permanență în funcție de situația existentă pe teren. Astfel, cetățenii pot apela numerele 0319442, TELVERDE – 0800820002 (apel gratuit) sau numerele dispeceratelor de sector (indicate pe site) aflate la dispoziţia clienților 24 de ore din 24.

Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor.