Aproximativ 400 de migranți au fost debarcați în Sicilia, la Agrigento

Aproximativ 400 de migranți au fost debarcați pe țărmul mării la Palma di Montechiaro, în provincia siciliană Agrigento. O navă i-ar fi părăsit la câțiva metri de plajă, înainte de a se întoarce pe mare. Poliția și carabinierii verifică zona, iar un elicopter s-a ridicat de la sol. Migranții care au fost debarcați în zona din apropierea Castelului din Palma di Montechiaro în grupuri mici, au luat-o la fugă pe străzi și pe câmpuri. Mulți s-au îndreptat spre drumul național 115, în direcția Agrigento. Migranții le cer apă șoferilor în tranzit și vor să se urce la bordul mașinilor. Cel puțin trei bărci de patrulă ale Pazei de Coastă sunt angajate în căutarea navei care i-a adus pe migranți în Sicilia.
Poliția, carabinierii și militarii de la Căpităneria portului verifică întreaga zonă aflată în apropierea locului de debarcare.
52 de migranți din Africa Subsahariană, inclusiv câteva femei, au fost blocați de carabinierii secției din Linosa, provincia Agrigento, după ce au reușit să ajungă pe stâncile celei mai mici insule dintre Pelagie cu o barcă de aproximativ 10 metri. Paza de Coastă a fost deja anunțată că va trebui să îi transfere la Lampedusa pe cei 52 de migranți. Între timp, ar fi fost interceptată o navă în ape internaționale, care se deplasează spre Italia.
Din datele Ministerului italian de Interne, actualizate până la 22 mai, 4.445 de migranți au ajuns în acest an în Italia, fără să mai vorbim de cei aproximativ 450 care au sosit duminică pe coasta de la Agrigento și pe insula Linosa, precum și cei aproximativ 70 de migranți care au fost debarcați sâmbătă între Lampedusa și Marsala. În aceeași perioadă a anului 2019 au fost 1.361 de sosiri, în timp ce în 2018 au fost 10.693. Numărul total de migranți care au sosit în Italia anul trecut se ridică la 11.471; în 2018 au fost 23.370, potrivit datelor Ministerului de Interne de la Roma./oavram/pvelisar

(https://www.ansa.it – 24 mai)