Kinoclub „Cateva zile din viata lui Oblomov”

Va invitam maine la kinoclub, cu un film exceptional in regia marelui Nikita Mihalkov.

„Cateva zile din viata lui Oblomov” are la baza romanul care l-a facut celebru pe Ivan Alexandrovici Goncearov si a lansat in literatura rusa tipologia unui om cu totul special, ramanand pana astazi si in limba romana expresia „un tip oblomovian”. Cum este aceasta tipologie va invitam sa descoperiti alaturi de noi urmarind filmul si prezentarile colegei noastre, coordonatorul Kinoclubului, Ruxandra Cernat.

Il rolul principal il veti descoperi si redescoperi pe inegalabilul actor Oleg Tabakov, al carui fiu joaca rolul tarului Pavel in serialul Ekaterina redifuzat in aceasta perioada de TVR. Replica feminina ii apartine actritei Elena Solovei, care a ramas in inimile tuturor mai ales prin rolul din „Sclava Iubirii”, dar si din „Piesa neterminata pentru pianina mecanica”, ambele in regia aceluiasi extraordinar Nikita Mihalkov.

Cu aceasta ocazie, seria filmelor propuse de noi la kinoclub se incheie, ne vom lua la revedere pentru scurt timp pentru ca va asteptam alaturi de noi la alte proiecte cinematografice si transmisiuni online.

Filmul va fi difuzat in 2 parti, miercuri si joi de la ora 18:30, pe platforma online Twitch

Cu drag,
Echipa Centrului Rus