Mai multe restricții vor fi ridicate începând cu data de 1 iunie

Mai multe restricții vor fi ridicate începând cu data de 1 iunie, a anunțat, astăzi, președintele Klaus Iohannis, la finalul unei întâlniri cu premierul și alți membri ai Guvernului.

Se vor redeschide terasele, însă distanța dintre mese va trebui să fie de cel puțin 2 metri, iar la o masă vor putea sta maximum patru persoane. Se va putea merge la plajă, tot cu respectarea distanțării, se va relua transportul internațional rutier și feroviar, deplasările între localități vor fi libere și se vor putea organiza spectacole în aer liber, cu până la 500 de spectatori.

De asemenea, se pot relua competițiile sportive în aer liber, deocamdată fără spectatori și doar cele care nu presupun contact direct. În privința examenelor naționale de sfârșit de gimnaziu și de liceu, șeful statului a precizat că acestea vor avea loc așa cum a fost planificat.

Klaus Iohannis: Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia, la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. În privința Bacalaureatului, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august.

Realizator: Detaliile privind relaxarea restricțiilor începând cu 1 iunie ar urma să fie stabilite în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, programată în această seară, la Palatul Victoria./cmorozanu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 28 mai