Situaţia îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Republica Moldova

În Republica Moldova este în continuă creştere numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, în contextul în care au fost eliminate mai multe restricţii impuse anterior populaţiei. Numai ieri au fost înregistrate 232 de cazuri noi, astfel că numărul persoanelor contaminate se ridica la peste 7.500, dintre care peste 1.500 cadre medicale. Colega noastră de la Radio Chişinău, Natalia Zaharescu, transmite.

Reporter: Încă două cazuri de deces din cauza COVID-19 au fost anunţate astăzi de Ministerul Sănătăţii de la Chişinău, astfel că numărul cazurilor letale a ajuns la 276. Zilnic sunt internate zeci de persoane suspecte că ar fi contactat virusul, iar datele din ultimele zile arată câte 100-200 de îmbolnăviri pe zi. Numai ieri au fost raportate 232 de cazuri noi, majorând bilanţul la 7.537 de cazuri de infecţie, dintre care 952 în regiunea transnistreană.

Până în prezent, au fost confirmate 1.545 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. Fostul ministru al sănătăţii din Guvernul condus de Maia Sandu, Ala Nemerenco, a atenţionat că autorităţile trebuie să revadă unele decizii, prin care s-au relaxat măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus, deoarece numărul de infectări este în continuare mare.

De luni, a fost reluat transportul internaţional de pasageri feroviar şi rutier, iar de la 1 iunie urmează a fi reluată activitatea pieţelor din municipiile Chişinău şi Bălţi, după ce pieţele din celelalte localităţi au fost redeschise deja de două săptămâni şi jumătate. Tot de la 1 iunie, se deschid bibliotecile şi muzeele, iar de la 15 iunie hotelurile, restaurantele şi cafenelele, precum şi sălile de sport şi fitness, dar fără acces la vestiare, băi şi piscine./ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 mai