Un pahar de apă cu lămâie, un mod excelent pentru a începe o nouă zi

Un pahar de apă cu lămâie consumat dimineaţă, înainte de micul dejun, are efecte uimitoare asupra organismului, oferindu-i energie, un tonus de invidiat şi o stare de bună dispoziţie. Apa cu lămâie are o serie de efecte beefice atât asupra corpului, cât şi asupra psihicului nostru.

Stimulează sistemul imunitar – Lămâile sunt bogate în vitamina C şi potasiu. Vitamina C acţionează excelent în combaterea răcelii şi a virusurilor, în timp ce potasiul stimulează creierul, susţine buna funcţionare a sistemului nervos şi reglează tensiunea arterială.
Ajută la reglarea greutăţii – Acesta este probabil cel mai bun motiv pentru a începe consumul de apă cu lămâie dimineaţa. Fructele galbene conţin pectină în cantităţi mari, ceea ce ajută la combaterea senzaţiei de foame. S-a demonstrat că persoanele care au o dietă cu multe alimente cu gust acid, pierd în greutate mai rapid.

Susţine sănătatea sistemului digestiv – Apa caldă stimulează peristaltismul. Lămâia și lime-ul au, de asemenea, un conţinut ridicat de vitamine şi minerale şi au capacitatea de a se relaxa atunci când toxinele intră în tractul digestiv.

Curăţă pielea – Vitamina C ajută la reducerea ridurilor şi la îmbunătăţirea elasticităţii pielii. Apa cu lămâie curăţă toxinele din sânge, contribuind la menţinerea unei pieli moi, netede şi curate./ddaniela

www.dariknews.bg – 28 mai