Petro Poroşenko nu s-a prezentat la audieri la sediul Biroului Naţional de Investigaţii din Ucraina

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, nu s-a prezentat la audieri, la sediul Biroului Naţional de Investigaţii din Ucraina, informează Agenţia de presă TASS. Avocatul fostului președinte al Ucrainei, Ehor Golovan, a declarat că s-au „încălcat” termenii de livrare a citaţiei și a datei stabilite pentru audieri. Potrivit acestuia, Biroul Naţional de Investigaţii din Ucraina a încălcat legea ucraineană atunci când l-a chemat la audieri, prin urmare, „cetățenii au tot dreptul să nu se conformeze cerințelor ilegale”. Biroul Naţional de Investigaţii din Ucraina l-a chemat la audieri pe Poroşenko pentru a fi audiat pe 29 mai, în cazul controversatei discuţii purtată de către acesta cu fostul vicepreședinte american Joe Biden.
La 19 mai, deputatul Radei Supreme Andri Derkaci a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, „fragmente de înregistrări ale unor conversații telefonice” ale unor persoane care au vocile similare cu cele ale lui Poroșenko și Biden.
În cadrul conferinței de presă, au fost prezentate mai multe fragmente de înregistrări audio, dintre care una se referea la demiterea lui Viktor Şokin din funcția de procuror general al Ucrainei, în 2016, la solicitarea lui Biden. În schimbul acestei demiteri, vicepreședintele american i-ar fi promis lui Poroşenko să acorde 1 miliard de dolari Ucrainei.(Agenţia de presă TASS – 29 mai)/vdraguta/dsirbu