Regizorul Martin Scorsese, a realizat un scurt metraj despre viaţa în carantină

Martin Scorsese nu poate sta fără să facă nimic, nici măcar în carantină.
Celebrul regizor, în vârstă de 78 de ani, autorul peliculelor „Good Good Guys” și „Casino”, a regizat un scurtmetraj în care a explorat ce înseamnă pentru el izolarea . Proiectul, care va difuzat pe BBC la 28 mai, va fi ultimul episod al seriei „Lockdown Culture with Mary Beard”.
În scurtmetrajul lui Scorsese va apărea și regizorul Lee Daniels, care va explica felul în care actuala situație de la Hollywood poate reprezenta o mare oportunitate creativă pentru cineaşti.
„Ceea ce mă aștept în ceea ce priveşte viitorul, este să iau cu mine ceea ce am fost constrâns să învăț în această circumstanţă”, a explicat Scorsese „Lucurile esențiale. Oamenii pe care îi iubești. Să poţi avea grijă de ei și să fii alături de ei cât mai mult posibil ”.

Mary Beard a spus:
„Martin Scorsese a creat un epilog splendid pentru serial. Îl vom vedea acasă, în timp ce reflectăm asupra lockdownului din perspectiva unor clasici precum filmul The Thief, al lui Alfred Hitchcock. Dar ceea ce este cu adevărat inteligent este faptul că acest mare înţelept de la Hollywood ne obligă să ne raportăm la Hitchcock într-un mod nou, prin prisma situației actuale, cea pe care o experimentăm. Am fost entuziasmată atunci când a acceptat să realizeze acest proiect cu noi. Este ca și cum ai găzdui o mică premieră. Iar totul duce la un final cu adevărat uimitor. ”
În așteptarea următorului film „Ucigașii lunii florilor” cu Leonardo Di Caprio, pentru care sunt în curs de desfăşurare negocieri cu mai multe companii de producție, ne vom putea bucura de o nouă capodoperă a cineastului american. Din care nu putem decât să învățăm. www.lastampa.it/cpaunel

Articol de Giovanni Berrutti
Traducerea Cătălina Păunel