Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat că traficul la frontiera cu Ungaria se desfășoară în condiții normale

Realizator: Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat ieri că traficul la frontiera cu Ungaria se desfășoară în condiții normale și civilizate, dar că încă se practică tranzitul pietonal. El a făcut aceste precizări în cursul unei vizite la punctul de trecere Nădlac 1.
Marcel Vela: Traficul se desfășoară în condiții normale, civilizate. Încă se practică acest tranzit pietonal, asta înseamnă că lumea vine cu diferite mijloace de transport ocazionale. Sper ca după 1 iunie, când transportul internațional de persoane poate, să spunem, completa această cerere de tranzit și din partea operatorilor români acest fenomen să fie cât mai redus. După întâlnirea cu ministrul de interne din Ungaria lucrurile s-au derulat așa cum ne-am înțeles, au fost deschise și alte puncte de tranzit, au fost stabilite și deschise două culoare pentru transportul în comun, cu microbuze și autocare, pe Borş și pe Nădlac 2.
Realizator: Marcel Vela a mai spus că intrarea în România și ieșirea din Ungaria se pot face începând de ieri la orice oră și nu va mai fi acel blocaj creat în urma faptului că autoritățile maghiare permiteau tranzitul între anumite ore. El a reamintit că până pe 15 iunie persoanele care vin în România vor intra în izolare la domiciliu sau dacă nu pot face acest lucru sau nu îl doresc din diverse motive atunci vor intra în carantină instituționalizată.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 mai)