Dmitri Peskov a declarat că într-un joc ucrainean online se face propagandă nazistă

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că într-un joc ucrainean online de pe internet se face propagandă nazistă.
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a catalogat jocul disponibil de jucat online pe calculator, dezvoltat în Ucraina, care permite să schimbi rezultatele celui de-Al Doilea Război Mondial, drept o propagandă a nazismului.
În acest caz, ne putem exprima regretul profund pentru că un astfel de joc este disponibil pe teritoriul țării noastre şi pentru faptul că este accesibil mai ales în momentul de faţă, în anul în care sărbătorim cei 75 de ani de la încheierea războiului şi a victoriei obţinute împotriva fascismului. Din punctul nostru de vedere, este evident faptul că acest joc nu este altceva decât o propagandă a nazismului, fapt inacceptabil„, a mai declarat Peskov.
El a menționat că, în legătură cu acest joc, se vor întreprinde măsuri corespunzătoare de către departamentele competente. Mass-media a anunţat că Parchetul General Rus a solicitat eliminarea de pe internet a jocului de calculator „Strategic Mind: Blitzkrieg”. În jocul respectiv există secvenţe video în care liderul Germaniei naziste, Adolf Hitler, prezidează parada militară din Piața Roșie din Moscova şi trece în revistă Garda de Onoare.
Anchetatorii ruşi au condamnat recent alți trei inculpați, care au postat fotografii cu naziștii celui de-al Treilea Reich, în timpul acţiunii Regimentul Nemuritor, care a avut loc anul acesta online, pe 9 mai./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 3 iunie