Dispute între PSD și PNL pe tema măririi alocaţiilor

Parlamentarii au decis să din nou ca dublarea alocațiilor pentru copii să se facă mai repede, după ce ieri și în Camera Deputaților au respins ordonanța care amâna plata acestora până în august. Majorarea alocațiilor a provocat din nou dispute între PSD și PNL. Liberalii spun că deficitul bugetar este și așa afectat de pandemie și ar trebui să mai așteptăm să vedem evoluția economică, în timp ce social-democrații au susținut că ar exista soluții imediate. Cătălin Purcaru a urmărit dezbaterile.
Reporter: Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a afirmat că executivul va majora alocațiile și pensiile, însă după evaluarea economică din primele șase luni. El le-a cerut social-democrațiilor să susțină eliminarea pensiilor speciale.
Florin Roman: Dacă chiar vă îngrijorează atât de mult, cum spuneți, soarta pensionarilor și soarta copiilor vă așteptăm, nu plecăm din parlament până nu eliminăm pensiile speciale și terminăm odată cu ipocrizia.
Reporter: Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul anului, după ce proiectul legislativ a fost adoptat de parlament și promulgat de către președintele Klaus Iohannis. Legea prevede creșterea alocațiilor la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani și la 600 de lei pentru copiii sub doi ani și cei cu handicap.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iunie)