În Italia au fost ridicate toate restricţiile de deplasare

Italia a ridicat toate restricțiile de deplasare, inclusiv la graniță, iar premierul Conte spune că țara este sigură, chiar dacă numărul contaminărilor și cel al deceselor au crescut ușor în ultimele ore.
Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – După trei luni de staționare, trenurile din nordul Italiei au fost luate cu asalt de cetățenii care au început deja să evadeze din fostele zone roșii, unii în vacanță iar alții, spre orașele în care au familiile. În toate gările, pasagerii primesc măști de protecție și mănuși gratis şi nu pot urca în trenuri fără verificarea temperaturii corporale.
În niciuna dintre cele 20 de regiuni italiene nu mai există restricții. Doar în insula Sardinia călătorie trebuie să prezinte biletul de avion sau de navă, un document de identitate și să completeze un chestionar în care oferă detalii asupra traseelor de pe insulă. Şi cei care vor să ajungă în sud, în Calabria, trebuie să intre întâi pe site-ul regiunii, să se înregistreze. În Sicilia se trece liber și încă din prima zi s-au format cozi la îmbarcarea pe navele care traversează dinspre Calabria spre insulă. Turismul este liber, fără ca vizitatorii să fie supuși testelor de diagnosticare a coronavirusului în Veneto – anunță guvernatorul regiunii Luca Zaia. Aceasta, cu atât mai mult cu cât Veneția continuă să fie pustie fără miile de turişti străini care se înregistrau zilnic în lagună anii trecuți, mai ales în această perioadă.#HUN/cvanatoru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iunie)