Ministerul Agriculturii va stabili până la 15 iunie cuantumul despăgubirilor care vor fi acordate fermierilor

Ministerul Agriculturii va stabili până la 15 iunie cuantumul despăgubirilor care vor fi acordate fermierilor ale căror culturi au fost afectate de seceta din ultima perioadă. Ministrul Adrian Oros a precizat la începutul şedinţei de guvern, care se află în desfăşurare încă la această oră, că se mai verifică dacă au fost corecte suprafeţele afectate raportate din teritoriu.
Adrian Oros: Până la această dată sunt centralizate suprafeţe de 1,2 milioane hectare. La această oră facem nişte verificări pentru că în unele judeţe se pare că se raportează suprafeţe care au fost afectate, sensibil egale cu suprafeţele care au fost însămânţate în toamnă şi voiam să facem nişte verificări riguroase, să fim cât mai obiectivi atunci când facem despăgubirile şi să primească doar cei care merită aceste despăgubiri şi pe suprafeţe corecte.
Realizator: Ministrul agriculturii a anunţat şi noi condiţii privind ajutorul de stat pentru ameliorarea raselor de animale, care se acordă separat de subvenţii. Certificatele de origine necesare pentru obţinerea acestor fonduri se vor elimina numai în baza unui test de genotipare care să garanteze rasa.#HUN/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie