Peste 10.000 de turişti îşi petrec minivacanţa de Rusalii pe litoral

Numeroși români au pornit și astăzi în drum spre mare pentru câteva zile de relaxare în primul weekend în care se poate merge la terase și pe plajele amenajate din stațiuni. Peste 10.000 de turiști se află pe litoral, cei mai mulți își petrec minivacanța de Rusalii în Vama Veche și în Mamaia, după cum transmite corespondentul nostru, Sorin Cealera.

Reporter: Vremea frumoasă a atras mulți oameni pe plajă astăzi dimineață în Mamaia, unde se înregistrează și cel mai mare număr de turiști care petrec minivacanța de Rusalii pe litoral. În familie sau în grupuri de prieteni, pe șezlonguri sau cearceafuri, românii s-au bucurat de soare și de briza mării, apa fiind încă rece pentru baie.

-: Prima zi la mare?

-: Este a doua zi şi este minunat. Ne simţim pur şi simplu într-o altă viaţă practic.

-: Profităm la maxim de aceste zile însorite și libere la mare.

Reporter: Aproape nimeni nu mai poartă mască de protecție în aer liber, în afară de personalul care servește la terase și pe plajă. Şezlongurile, care pornesc de la 25 de lei în weekend, au clienți. La fel și beach barurile.

Tiberiu Suhaciu, administratorul unei plaje din Mamaia: Oamenii au venit, sunt mai relaxați ca acum două, trei săptămâni când le era frică să se plimbe și pe faleză. Suntem pregătiți pentru această minivacanță de Rusalii, care credem noi că va fi reușită din punct de vedere financiar.

Reporter: În Mamaia sunt și hoteluri pline.

Elena Oprea, managerul unui hotel de patru stele: Avem 158 de camere. În noaptea asta, de exemplu, avem ocupate 156. Mai sunt disponibile doar două camere. Acest weekend prelungit este foarte aglomerat.

Reporter: Potrivit datelor strânse pe baza rezervărilor, peste 10.000 de turiști petrec în stațiuni în această prima săptămână din iunie.#HUN/csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iunie