Trei spitale din România au fost incluse în studiul clinic denumit „Solidarity”

Trei spitale din România au fost incluse în studiul clinic denumit „Solidarity”, derulat de Organizația Mondială a Sănătății, asupra schemelor de tratament pentru COVID-19.

Proiectul, la care participă Spitalul Militar Central, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, toate din București, este coordonat de medicul Alexandru Rafila, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști români în domeniul. În cadrul studiului, se vor aplica patru scheme terapeutice utilizate până în prezent, care s-au dovedit în cele mai multe cazuri sigure și eficiente.

După cum transmite reporterul nostru Adriana Turea, pacienții vor fi selectați aleatoriu, dar se va ține cont de anumite criterii, vârstă, patologii asociate și comorbidități, iar prin comparație se urmărește identificarea în cel mai scurt timp posibil a celui mai bun răspuns la una din cele patru scheme, astfel încât aceasta să poată fi recomandată la nivel internațional ca tratament specific al acestei patologii./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iunie