ALDE nu va vota în Parlament prelungirea stării de alertă

ALDE nu va vota în Parlament prelungirea stării de alertă, a anunțat astăzi la Alexandria președintele formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu. El a oferit și argumente pentru această decizie, despre care relatează corespondentul nostru Elena Stuparu.

Reporter: Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că decizia de a nu mai vota în Parlament prelungirea stării de alertă a fost luată atât din considerente medicale, cât și economice:

Călin Popescu Tăriceanu: Din punct de vedere economic, premierul a promis că pe 1 iunie va prezenta planul de redresare economică. Astăzi suntem în 12 iunie şi nu există niciun plan şi parcă ieri a vorbit premierul că se lucrează la un plan. Ştiţi bine că sunt 2 măsuri economice mari şi late care au fost luate: prima, plata a 75% din salariul mediu pe economie; şi a doua măsură, programul IMM Invest. Discut mereu cu antreprenori şi cu bancheri şi părerile lor sunt că programul este extrem de puţin eficient.

Reporter: Călin Popescu Tăriceanu consideră că o alternativă a stării de alertă poate fi adoptarea de către Guvern a unei ordonanțe de urgență care să cuprindă o serie de măsuri și recomandări privind protejarea populației împotriva infectării cu noul coronavirus./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iunie