Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un nou apel pentru respectarea măsurilor de igienă și de distanțare

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un nou apel pentru respectarea măsurilor de igienă și de distanțare pentru a preveni apariția de noi cazuri de coronavirus. El a atras atenția că pandemia încă nu s-a încheiat și a reamintit că toți pacienții chemați la control trebuie să se programeze în prealabil. În ceea ce privește stimulentul de risc, Nelu Tătaru a declarat:
Nelu Tătaru: Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infecției cu COVID. Am specificat, la un moment dat, că toți cei care au avut contact cu un pacient infectat COVID sau care au avut contact cu un suspect COVID, confirmat ulterior ca și infectat COVID, primesc acel stimulent. Loterie nu este atâta timp cât șeful de compartiment, managerul acelei unități medicale cunoaște fiecare personal în parte care a fost implicat în lupta împotriva infecției COVID.
Realizator: Alte 222 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate ieri, mai puține cu 15 față de ziua anterioară. Județul Suceava și capitala rămân focarele cu cei mai mulți bolnavi. Ieri au fost anunțate și 11 decese, bilanțul ajungând la 1380. #HUN/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iunie