Guvernul pregătește prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Hotărârea ar urma să fie adoptată în prima ședință a executivului de săptămâna viitoare, iar premierul Ludovic Orban crede că se va forma în parlament o majoritate care să înțeleagă necesitatea acestui demers și care să aprobe decizia guvernului.
Ludovic Orban: Mesajul meu este unul simplu: decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci e o decizie care este fundamentată științific, are are în spate considerente privind sănătatea publică și care este singura soluție care permite autorităților și specialiștilor să apere sănătatea și viața românilor. Am încredere că va exista o majoritate în parlament care se înțeleagă nevoia prelungirii stării de alertă și care să înțeleagă faptul că nu pot să pună în pericol viața și sănătatea românilor numai ca să obțină câștiguri ieftine de natură politico-electorală.
Realizator: Potrivit legii, de la adoptarea hotărârii de guvern parlamentul are la dispoziție cinci zile ca să încuviinţeze sau nu prelungirea stării de alertă. Până acum, PSD – formațiunea care are numărul cel mai mare de parlamentari – a spus că este exclus ca starea de alertă să fie prelungită în forma ultimelor 30 de zile.#HUN/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 iunie)