Reguli ce trebuie respectate în condiţiile noii etape de relaxare a restricţiilor

Începe de mâine o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Autoritățile au anunțat că se vor redeschide mall-urile, cu excepția restaurantelor, a cinematografelor și a locurilor de joacă din interior. La fel, se vor putea redeschide casele de pariuri și de jocuri de noroc și sediile Loteriei. Vor începe să funcționeze și sălile de sport și piscinele exterioare. În ce condiții?
Reporter: Nicoleta Stoian – Clienții sălilor de sport se vor putea întoarce de mâine la antrenamente, dar numai cu programare. Li se va măsura temperatura și vor fi trecuți într-un tabel, pentru a fi ușor de identificat în cazul unei anchete epidemiologice. Numărul celor care se antrenează la un moment dat va fi limitat, astfel încât să se asigure câte 10 metri pătrați pentru fiecare persoană în cazul exercițiilor de aerobic și câte 7 metri pătrați în cazul celor la aparate. De asemenea, li se recomandă să folosească un singur aparat, care va fi dezinfectat înainte și după fiecare utilizator.
Pentru a intra la piscină o persoană va trebui să treacă printr-un duș pentru spălarea picioarelor, care va conține apă tratată cu clor. În apă, fiecărui înotător trebuie să-i revină o suprafață exclusivă de 12 m pătrați, iar dacă există tobogane, accesul va fi permis respectând o distanță de 2 m între persoane. Şi șezlongurile vor trebui așezate tot la o distanță de 2 m în oricare direcție pentru persoanele care nu fac parte din aceeași familie./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iunie)