Cei sub 20 de ani au două ori mai puţine șanse să fie infectați cu noul coronavirus

Un nou studiu confirmă că vârsta este un factor important în boala Covid-19. Potrivit estimărilor sale, cei sub 20 de ani prezintă de două ori mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi decât cei trecuţi de această vârstă. În plus, proporția de pacienți care raportează simptome după ce a fost infectate este de 21% în rândul persoanelor cu vârsta între 10 și 19 ani, în timp ce aceasta crește la 69% la cei peste 70 de ani, conform estimărilor acestui studiu publicat în revista „Nature Medicine”.
Aceste rezultate par să indice că „intervențiile vizând copiii ar putea avea un impact relativ scăzut asupra reducerii transmiterii” noului coronavirus, scriu autorii studiului, în timp ce dezbaterea cu privire la redeschiderea școlilor după închidere este foarte aprinsă în multe țări.
Pentru a ajunge la aceste estimări, acești cercetători de la London School of Higiene and Tropical Medicine au dezvoltat un model matematic bazat pe vârstă, folosind date din șase țări (China, Italia, Japonia, Singapore, Canada și Coreea de Sud). Cercetătorii au simulat, de asemenea, epidemii de Covid-19 în 146 de capitale din întreaga lume și au ajuns la concluzia că numărul preconizat de cazuri, în absența măsurilor de control, variază în funcție de vârsta populației. Cu cât vârsta medie a locuitorilor este mai mare, cu atât este mai mare numărul de cazuri per locuitor. Numeroase studii au arătat că mai puțin sensibili la Covid-19 decât adulții sunt copiii, din motive rămase încă necunoscute./rcostea

www.lalibre.be – 17 iunie