ANTENA3.com (Spania), 15 iunie 2020 – Luni este o zi importantă în Uniunea Europeană, deoarece, după trei luni, granițele majorității țărilor UE se redeschid, cu excepția Spaniei, Portugaliei și României.

Germania a început să-și redeschidă granițele cu alte țări vecine ale Uniunii Europene, după ce a ridicat controalele aplicate în urmă cu trei luni pentru a combate pandemia de coronavirus, dar a avertizat că voiajele în străinătate pe timpul verii ar trebui efectuate cu precauție.

Cozi de vehicule s-au format devreme în apropierea graniței dintre Germania și Danemarca, unul dintre primele semne ale revenirii la normalitate, deoarece mulți cetățeni de pe teritoriul Germaniei obișnuiau să călătorească în orașele din țara vecină pentru a-și petrece vacanța.

Controale au rămas la granițele cu Austria, Franța, Elveția și Danemarca și luni a fost ziua aleasă pentru retragerea celor care mai existau, în mod nesistematic, în ultimele săptămâni.

De la miezul nopții, duminică, controalele aeroportuare au fost eliminate de țările  care le mai operau (Austria, Franța, Elveția, Danemarca și Italia), cu excepția Spaniei, Suediei și Finlandei, a declarat luni ministrul de externe, Heiko Maas.

 

Traducerea Cristina Zaharia