Ambasadorul rus a fost convocat din nou de MAE al Germaniei

Ministerul german al Afacerilor Externe l-a convocat din nou astăzi pe ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev.
„Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei l-a convocat din nou la sediul instituției pe ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev, pentru a-i explica poziţia părţii germane cu privire la crima comisă în districtul Tiergarten„, a declarat ministrul german de externe, Heiko Maas, citat de Agenţia de presă TASS.
Astăzi l-am invitat din nou pe ambasadorul rus pentru a discuta la sediul Ministerului german al Afacerilor Externe, şi pentru a ne exprima fără echivoc şi clar poziția noastră părţii ruse„, a afirmat diplomatul german.
Potrivit ministrului, „în mod cert Germania își rezervă dreptul de a întreprinde noi măsuri în acest caz”.
În ceea ce privește crima comisă în districtul Tiergarten, acesta este un incident extrem de agravant … În ceea ce privește suspiciunea privind influența exercitată de unele structuri ruse, confirmată de procurorul general, am reacționat deja încă pe la începutul anchetei demarată în cazul crimei din Tiergarten și, din cauza cooperării insuficiente a autorităților ruse şi de aceea i-am expulzat pe angajații Ambasadei Ruse„, a adăugat şeful diplomaţiei germane.
Ambasada Rusiei la Berlin a confirmat că ambasadorul rus la Berlin, Serghei Neceaev, a fost invitat la sediul ministerului.
Acesta este convocat pentru după-amiaza zilei de joi„, a precizat misiunea diplomatică rusă din Germania.
În luna mai, Ministerul german de Externe l-a invitat pe ambasadorul Rusiei, unde, după cum au declarat autoriutăţile de la Berlin, a fost condamnat „atacul comis de hackeri asupra Bundestagului”.
Pe la sfârșitul anului 2019, Germania a anunțat expulzarea a doi angajați ai Ambasadei ruse, explicând acest gest ca o reacţie la faptul că autoritățile ruse „nu au cooperat suficient pentru a investiga crima comisă în Tiergarten, la Berlin”. În replică, Kremlinul a subliniat că ipotezele cu privire la implicarea Rusiei în crimă comisă în Germania sunt complet nefondate./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 18 iunie