A fost făcut public Top5 al celor mai vândute SUV-uri din Federația Rusă

Potrivit rezultatelor din luna mai 2020, primul loc pe piața auto din Rusia la categoria mașinilor second hand cele mai bine vândute din segmentul SUV a fost ocupat de modelul Lada 2121, devenind cel mai bine vândut SUV la nivel naţional, după ce a încheiat primul semestru cu o scădere de 16%, faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care Toyota RAV4, ocupantul locului întâi de anul trecut, a stagnat, în aceeaşi perioadă, anunţă site-ul Avtostat Info.
În total, în luna mai au fost vândute în Federația Rusă 5.584 de autovehicule Lada 2121 second hand din segmentul SUV – cu 16% în scădere, faţă de perioada similară a anului trecut.
Pe locul doi, în acest clasament se află Chevrolet Niva. În luna mai a acestui an, vânzările acestui SUV s-au ridicat la 4.490 de unități, ceea ce este cu 16% în scădere faţă de ​​aceeași perioadă a anului 2019. Primele trei poziţii este închieată de crossover-ul Toyota RAV4, cu un rezultat de 2.537 de mașini vândute, cu 14% în scădere faţă de vânzările de anul trecut. În plus, primele 5 cele mai scumpe mașini din clasa SUV din Rusia au inclus, de asemenea, modelul Nissan Qashqai (2.138 maşini vândute, 25%) și KIA Sportage (2.061 de maşini, 25,3%).
Reamintim că, în luna mai a acestui an, automobilistii ruși au achiziționat 67.777 de SUV-uri second hand, ceea ce este cu 21% în scădere, faţtă de ​​luna mai a anului trecut.
Piețele auto din Rusia sunt clasificate după mai multe criterii: în funcție de starea mașinii, nouă sau second hand, în funcție de criteriile teritoriale, țara sau piața regională, în funcție de tipul de automobile, camioane etc.
(www.regnum.ru – 19 iunie)/vdraguta