Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a depășit 8,8 milioane de infectări și 464 de mii de morți

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a depășit 8,8 milioane de infectări și 464 de mii de morți. SARS-CoV 2 continuă să se răspândească cel mai rapid în Statele Unite și în America Latină.

Reporter: Cătălin Gomboș – Statele Unite sunt țara cea mai afectată de pandemie, cu peste 2,254 milioane de cazuri confirmate și aproape 120.000 de decese, potrivit Universității de Medicină Johns Hopkins. Președintele Donald Trump, un lider care s-a arătat sceptic cu privire la pericolul coronavirusului și a pledat constant pentru reluarea activităților economice, afirmă acum că numărul mare de cazuri este dat de rata ridicată a testării și a spus că a cerut să se reducă ritmul acesteia. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a revenit însă ulterior și a declarat că președintele ar fi glumit.

Brazilia, la rândul său condusă de un președinte care consideră că riscurile nu sunt așa de mari, este cea de a doua țară care a depășit un milion de cazuri. Situația continuă să se agraveze și după ce peste o mie de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore; bilanțul total se apropie de 50.000 de morți.

Situația este gravă și în alte țări din America Latină, în special în Chile, Peru și Mexic, care au împreună peste 660.000 de cazuri confirmate și 32.000 de decese./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iunie