Premierul Benjamin Netanyahu declară că s-ar putea reveni la restricţii în Israel dacă populaţia nu utilizează măşti de protecţie

În Israel, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că ultimele previziuni indică o înrăutățire a situației și se va reveni la restricții dacă populația nu utilizează măștile de protecție și nu păstrează distanța socială de cel puțin doi metri. Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să fie pregătite secțiile de coronavirus.

Corespondenţă din Israel – Reporter: Dragoș Ciocîrlan – Directorii ministerelor relevante pentru combaterea epidemiei de coronavirus au fost convocați pentru o întâlnire în vederea stabilirii măsurilor necesare opririi răspândirii.

În același timp, Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să pregătească secțiile de COVID-19. Se estimează că numărul persoanelor care vor avea nevoie de spitalizare va crește cu 30%. Şeful sănătății publice din Ministerul Sănătății, profesor Sigal Sadetzki, a declarat la postul de radio al Armatei că nu se dorește stresarea populației, mai degrabă trebuie să cunoască adevărul și va fi informată despre situația actuală.

Ministerul Finanțelor a cerut aplicarea instrucțiunilor de sănătate publică. Se intenționează mărirea amenzilor pentru cei care nu utilizează măștile de protecție. În ultima săptămână, au fost confirmate multe cazuri la Tel Aviv, Bnei Brak, Ierusalim, Herzliya, Netanya și în comunitățile beduine din sudul țării./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iunie