Pacienții infectați cu coronavirus, dar care nu au simptome sau au unele ușoare vor fi internați doar 10 zile

Pacienții infectați cu coronavirus, dar care nu au simptome sau au unele ușoare vor fi internați doar 10 zile, apoi vor sta izolați acasă timp de 14 zile, sub supravegherea medicului de familie. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu la Realitatea Plus. El a precizat că va semna astăzi un ordin în acest sens.
Nelu Tătaru: În a șaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ la 10 zile, se merge acasă. Dacă este pozitiv totuși, dar nu mai avem simptome de cel puțin trei zile – la cei ușor simptomatici – la 10 zile va pleca acasă, cu izolarea la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicului de familie. Acest ordin va fi semnat pentru a decongestiona dintre spitale, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi în care s-a prezentat, fiindcă nu țtim cum va avea evoluția acel asimptomatic.
Realizator: Ministrul sănătății a mai declarat că în aceste zile asistăm la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, având o transmitere comunitară accentuată. El a anunțat că dacă evoluția va fi nefavorabilă autoritățile se gândesc să impună unele restricții în anumite zone. Ieri au fost anunțate alte 246 de cazuri de îmbolnăvire, ridicând bilanțul la 24.291. Au fost efectuate însă doar 4.000 de teste. Dintre persoanele confirmate pozitiv, peste 17.000 au fost declarate vindecate și externate. S-au înregistrat și 11 decese, numărul total fiind de 1.523./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iunie