Moţiunea simplă la adresa ministrului sănătăţii urmează să fie votată

Achizițiile de materiale sanitare, în timpul epidemiei, au fost printre temele moţiunii simple la adresa ministrului PNL al sănătății dezbătută ieri. Inițiatorii de la PSD spun că prin acest demers au vrut să atragă atenția asupra modului în care a fost gestionată criza medicală provocată de COVID-19. Moţiunea urmează să fie votată astăzi. Răspunsul ministrului Nelu Tătaru la acuzațiile din parlament, în relatarea semnată de Iulia Gherman.
Reporter: Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că nu au fost blocate testările făcută pe baza unor protocoale, iar numirile în funcții de manager de spital au respectat legislația în vigoare. Personalul medical a făcut față pandemiei cu resurse minime, a mai spus ministrul, care consideră că politicul a intrat prea repede în jocul pentru câștigarea electoratului, iar un climat de instabilitate ar putea aduce la revenirea în forță a pandemiei.
Nelu Tătaru: Acuzăm de corupție un guvern, un ministru, în vreme ce trecutul ne arată cu totul altceva în tot ce a însemnat un minister al sănătății. În măsura în care am încercat și încerc în continuare să modific ceva în acest minister apar tot felul de articole pe site-uri obscure în care ori ne apar rude, ori ne apar afaceri, numai ce s-a realizat în această perioadă nu.
Reporter: Fostul ministru al sănătăţii, social-democratul Florin Buicu, a precizat că PSD nu cere un vot împotriva doctorului Nelu Tătaru, ci pentru sancționarea politicii promovate de guvernul PNL în domeniul sănătății.
Florin Buicu: În guvernarea Orban-PNL sănătatea nu este prioritate. În guvernarea Orban-PNL sănătatea românilor a ajuns firmă de pompe funebre, dacă tot spitalele pot fi conduse de oameni care conduc firme de pompe funebre.
Reporter: USR a susţinut ministrul Nelu Tătaru a cedat presiunilor politice din partea PNL pentru menținerea unor persoane în funcții de conducere. UDMR a anunțat că se va abține astăzi la votul asupra moțiunii simple, iar PMP că se va exprima împotrivă./ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 iunie