Plajă artificială în centrul Vilniusului şi un ecran gigant pe care rulează imagini cu Marea Baltică

Autorităţile din capitala Lituaniei au amenajat în Piaţa Lukiškės o plajă artificială, unde localnicii și turiştii au ocazia să se relaxeze pe şezlonguri, vizionând filme sau programe de televiziune care rulează pe un ecran imens – transmite portalul Delfi.
Plaja „Open Beach”, amplasată în centrul Vilniusului, are inclusiv umbrele, teren de volei, vestiare și chiar spaţii cu acces la internet pentru cei care pot şi vor să muncească în aer liber, nu într-un birou.
„Restricțiile vin cu noi oportunităţi. După închiderea frontierelor, a apărut oportunitatea de a redescoperi oraşul Vilnius, iar faptul că plaja a fost amenajată în Piața Lukiškės ne amintește de marea bucurie de a celebra libertatea. Plaja artificială plină de viață este o dovadă a faptului că, la Vilnius, libertatea a învins” – a declarat Remigijus Šimašius, primarul capitalei lituaniene.
Zona de plajă de 1.660 de metri pătrați din centrul Vilniusului, care va fi deschisă pe tot parcursul verii, a fost amenajată, folosindu-se aproximativ 300 de metri cubi de nisip. Autorităţile susţin că, până la sfârșitul lunii iulie, pe ecranul gigant de pe plajă vor rula filme, emisiuni de televiziune şi concerte, iar după-amiaza vor fi proiectate imagini cu Marea Baltică, astfel încât cei aflaţi pe plaja artificială să se simtă mai aproape de mare.
Totuși, ideea de a amenaja o plajă în centrul Vilniusului nu a încântat pe toată lumea. Pe rețelele de socializare din Lituania au apărut deja critici în acest sens, în condiţiile în care plaja a fost amenajată în proximitatea Muzeului Victimelor Genocidului. În plus, conservatorii lituanieni au cerut autorităţilor să reunţe la această inițiativă./sdan/vdraguta
(www.delfi.lt – 24 iunie)