Număr record de cazuri noi de infectare cu coronavirus anunțat de autoritățile din România

Număr record de cazuri noi de infectare cu coronavirus anunțat astăzi de autoritățile din România, 460, cel mai mare din starea de alertă, dar și cel mai mare nivel atins din 22 aprilie încoace. Numărul total de cazuri confirmate în țara noastră a ajuns la 25.286.
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat astăzi că numărul foarte mare de cazuri noi de astăzi vine pe fondul măsurilor de relaxare, Nelu Tătaru, care este medic de profesie, a mai spus că a crescut numărul de infectări, pentru că oamenii nu au mai respectat regulile de protecție și de igienă și pentru că au fost, citez, „instigați să nu le mai respecte”.
Nelu Tătaru: Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Dacă vor fi niște restricții vor fi strict punctuale și locale. Îndemn în continuare la precauţie, dar precauţie nu poate avea doar sistemul medical sau corpul medical în sine, trebuie să o aibă şi populaţia civila. Noi o să avem discuţii şi astăzi, după amiază, la o ședință de guvern, o să avem și mâine. Următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va face, sper, cu 1 iulie, iar noi luni vom avea și decizia./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iunie)