Conferința „Politicile energetice românești în context european” analizează  liberalizarea pieței de profil

Agenția de comunicare strategică Links Associates și Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), în parteneriat media exclusiv cu Radio România Actualități și cu agenția Rador, organizează vineri, 26 iunie 2020, conferința online Politicile energetice românești în context european.Liberalizarea pieței energiei în România.

Provocările Green Deal pentru România, liberalizarea pieței românești de gaze naturale și de electricitate vor fi principalele teme de dezbatere ale conferinței.

Ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, și Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană, E.S. Luminița Odobescu vor fi prezenți la discuții.

Evenimentul va fi deschis de mesajul Comisarului European pentru Energie, Kadri Simson, oferind astfel oportunitatea unei perspective unice asupra evoluției politicilor în domeniu, la nivel european.

Conferința va conecta decidenți politici la cel mai înalt nivel și din formațiuni politice diverse cu cei mai relevanți jucători din industria energetică din România, pentru a asigura un dialog deschis și constructiv între sectorul public și cel privat, promovând transparența, predictibilitatea, bunele practici și buna guvernare.

Dereglementarea totală a prețurilor pentru gaze și energie electrică este o premieră pentru România și urmează regulile adoptate la nivelul Uniunii Europene.

Este un proces care are loc în etape, iar data de 1 iulie 2020 reprezintă un punct de referință, atunci când prețurile gazelor pentru clienții casnici vor fi stabilite pe piața liberă, în funcţie de cerere şi ofertă./cionescu

RADOR – 26 iunie