Duma de Stat a Rusiei a comentat afirmaţile cancelarului Angela Merkel despre dialogul cu Rusia

Primul vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Dmitri Novikov, a comentat declarația cancelarului german, Angela Merkel, potrivit căreia ar exista motive întemeiate pentru a continua un dialog constructiv cu Rusia, inclusiv cu privire la situația din Siria și Libia.
Germania, ca și alte state-cheie ale Uniunii Europene, se află acum într-o dublă poziție. Angela Merkel are interese atât în ​​domeniul energetic, cât și în domeniul securității generale. Ea este interesată de a dezvolta relații normale cu Rusia. Din cauza solidarității euro-atlantice, acestea au ajuns într-un impas și, mai devreme sau mai târziu, este necesar să se iasă din acest impas„, a spus primul vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Dmitri Novikov.
Merkel a declarat mai devreme că există motive întemeiate pentru a continua un dialog constructiv cu Rusia, inclusiv cu privire la situația din Siria și Libia. Cancelarul a adăugat că va continua să „tindă pentru cooperare”.

www.russian.rt.com – 27 iunie