Trenurile Soarelui au revenit în circulație

Trenurile Soarelui au revenit, de la acest sfârșit de săptămână, în circulație. Până la începutul lunii septembrie, 36 de garnituri vor asigura zilnic legătura între București, marile orașe și litoral. Sunt și mai curate decât înainte de pandemie, au fost modernizate, au aer condiționat și cel puțin la clasa I călătorii nu au avut de ce să se plângă. S-au urcat în tren, ieri, și reporterul RRA Alex Lancuzov și a vorbit cu unii dintre tinerii care au ales trenul pentru a ajunge la mare.
-: Sincer, se simte că în sfârșit sistemul feroviar al României revine în picioare, la modul în care se pare că a fost mult prea mult timp jos. Cu toată idee de autocar și autogară, confortul e bun.
Reporter: Dacă le-ați spune prietenilor: am fost cu trenul la mare, a fost ok, ce-ar zice?
-: Bine, cel mai probabil ar întreb la ce clasă am mers, dacă mi s-a părut ok.
Reporter: Cei de la CFR să vină să verifice dacă se poartă mască, dacă respectă…
-: Da, da. Cel puțin de reglementările legate de distanțarea socială, chiar au grijă și chiar se interesează de asta.
Realizator: Directorul CFR Călători, Dan Costescu, crede că trenul va deveni o alternativă la mașina personală sau la autocar pentru tot mai mulți turiști care merg pe litoral.
Dan Costescu: Faptul că vedem depășind colegii care merg în mașini pe autostradă, este un lucru bun, în primul că ei respectă viteza legală, care este maximum 130 și ne dovedește că și noi ne ținem viteza de livret, în această zonă poate să fie undeva la 150. România a evoluat după anii ’90, a trecut la acest entuziasm al mașinii. Încetul cu încetul, românii vor depăși și această etapă și se vor duce în zona /…/ și vor decide să vină încetul cu încetul în tren.
Realizator: Un bilet în Trenul Soarelui costă aproape 60 de lei, la clasa a II-a și 88 de lei la clasa I pentru ruta București-Constanța./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iunie