Camera Deputaţilor va decide dacă va abilita guvernul să emită ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare

Parlamentul mai are doar două zile de lucru din sesiunea ordinară. Deputații se reunesc mâine în plen pentru a da un vot decizional asupra proiectului de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, respins de Senat. Ce mai figurează pe agenda parlamentară înainte de vacanță, aflăm de la Amalia Bojescu.

Reporter: Conducerea Camerei Deputaților trebuie să dea un vot decizional proiectului de lege referitor la abilitarea guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare. Documentul a fost respins în Senat, majoritatea PSD explicând că executivul nu poate fi creditat în acest sens întrucât nu a luat măsuri după ce mai mulți miniștri au fost sancționați prin moțiuni simple.

Pe agenda parlamentarilor ar putea fi și proiectul de lege prin care se propune organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie. Documentul adoptat de guvern prevede o campanie fără adunări publice, mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

În ultima zi de sesiune ordinară va fi o ședință comună a parlamentului pentru a desemna, prin vot, membri la Curtea de Conturi și Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Ar putea intra în dezbatere și strategia de apărare a țării, document avizat în ședința CSAT din luna mai./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iunie