Observatorul Astronomic va fi deschis pentru public

 Începând cu luna iulie 2020, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan din Bârlad va fi deschis pentru public.

         

          Odată cu inaugurarea celui mai mare telescop pentru observaţii solare destinat publicului din România, Observatorul Astronomic va fi deschis şi pe timp de zi. Pentru început programul va fi în fiecare sâmbătă dimineaţa, între orele 10.00 – 12.00, la sediul instituţiei noastre din str. Republicii nr. 235.

          Vizitatorii au ocazia să afle mai multe lucruri despre cea mai apropiată stea de Pământ – Soarele. Telescopul solar Lunt este conceput în aşa fel încât să observăm în condiţii de siguranţă, cele mai fine detalii din atmosfera solară: protuberanţe, filamente şi erupţii solare.

          De asemenea, trebuie să amintim că programul de vizitare pe timp de noapte la Observatorul Astronomic este în fiecare vineri seara. În luna iulie, intervalul orar va fi între orele 21.00 – 23.00. Atât observaţiile solare, cât şi observaţiile astronomice nocturne, se vor desfăşura numai dacă condiţiile meteo sunt favorabile.

Preţul biletului: 3 lei de persoană.

          Accesul pe terasa de observaţii astronomice se va face pentru maxim 5 persoane, respectând toate măsurile de siguranţă sanitară (mască şi distanţare socială).

 

Dr. Mircea Mamalaucă

Director / Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad