VERTIKAL.net: JLG își va închide fabrica din România

JLG a înaintat Uniunii planuri pentru închiderea unității sale de producție din Mediaș, România. Planurile inițiale prevăd încetarea producției până la sfârșitul lunii iunie 2021.
Karel Huijser, directorul general JLG în Europa, Africa și Orientul Mijlociu, a declarat: „În efortul de a optimiza și alinia mai bine operațiunile pentru a sprijini clienții noștri și a permite o creștere durabilă, JLG a efectuat o evaluare a amprentei sale globale de producție și a luat decizia de a închide unitatea de producție a companiei sale din Mediaș, România. Această mișcare urmează unor investiții semnificative pe care le-am făcut recent într-o nouă facilitate de producție pentru Power Towers și un centru JLG Customer Innovation în Regatul Unit, plus un centru de servicii JLG de ultimă generație în Stockholm, Suedia. Rămânem angajați pentru clienții noștri din regiune, iar producția va fi redistribuită la alte facilități JLG la nivel global”.
Fabrica românească produce nacele și platforme pentru lucru la înălțime, de dimensiuni medii, ale JLG, începând cu 2012. În 2017, aceasta a preluat producția de nacele cu braț articulat, platforme mari și stivuitoare de la uzina Maasmechelen din Belgia, când s-a redus producția sa în 2017. JLG anunță închiderea fabricii. Dar cu o linie de producție din ce în ce mai globalizată, JLG dispune de o capacitate suplimentară la fabricile sale din SUA și din China pentru aceste produse, în timp ce macaralele Toucan sunt produse la uzina sa din Tonneins, Franța, și platformele de nivel scăzut la noua fabrică Power Towers din Marea Britanie, ambele aprovizionând piața mondială cu aceste produse. Totuși, provocarea este acum să menținem volumul și eficiența ridicate pentru fiecare model individual, menținând în același timp o politică de aprovizionare mai ecologică.
https://vertikal.net/en/news/story/35645/jlg-to-close-romanian-plant?acceptCookies=1
Traducerea: Cristina Zaharia/czaharia/abuzoian

VERTIKAL.net (Marea Britanie), 29 iunie 2020