La 85 de ani, Dalai Lama lansează un album de mantre

Luni, la împlinirea a 85 de ani, Dalai Lama a lansat un album de mantre şi învăţături. „Lumea interioară” începe cu „Una dintre rugăciunile mele preferate” şi continuă cu meditaţii şi gânduri ale liderului spiritual tibetan aflat în exil, acompaniate de muzică.

Ideea albumului a fost a muzicienei Junelle Kunin, o studentă a lui Dalai Lama din Noua Zeelandă, care l-a contactat pe acesta în 2015 şi, spre surprinderea ei, el a acceptat. „Mă aşteptam să trebuiască să îl conving”, a declarat ea pentru Reuters într-un interviu pentru care a răspuns de la reşedinţa ei din Auckland.

„Momentul în care l-am înregistrat, Doamne, tremuram ca o frunză înainte să intru”, a spus ea. Kunin a făcut înregistrările iniţiale la reşedinţa lui Dalai Lama, în Dharamsala, în India. Întoarsă acasă, ea a lucrat cu soţul ei, Abraham, şi alţi muzicieni, pentru a produce muzica fiecărei piese. „Este o onoare incredibilă. Este imens”, a afirmat Abraham Kunin.

Într-un material video de promovare a albumului, întrebat de ce a fost de acord să participe la proiect, Dalai Lama a răspuns: „Întregul scop al vieţii mele este să ofer cât de mult pot.”/aionita/gpodea

REUTERS – 6 iulie