Ennio Morricone a fost înmormântat în Cimitirul Laurentino

Ennio Morricone se odihnește, de marţi dimineață, în Cimitirul Laurentino din Roma. După ceremonia funerară privată, luni seara, la ora 19:00, în cea mai mare capelă a Campusului Biomedical, spitalul roman unde s-a stins din viaţă compozitorul, câștigătorul a două Premii Oscar, în timpul nopții, sicriul a fost transportat la cimitirul aflat la porțile capitalei. La înmormântarea care a avut loc pe 7 iulie, la ora 10:00, au fost prezenți doar soția sa Maria, copiii și nepoții. Morricone, potrivit ANSA, nu avea un cavou de familie. În așteptarea autorizațiilor necesare pentru construirea unuia, Maestrul a fost înmormântat în cavoul unei rude.
Necrologul pe care şi-l pregătise Maestrul: „Ennio Morricone a murit. Îi anunț astfel pe toţi prietenii, care mi-au fost mereu aproape, dar şi pe cei care sunt mai departe, pe care îi salut cu multă afecțiune. Imposibil să îi numesc pe toţi. Dedic o amintire specială lui Peppuccio și Roberta, prieteni apropiați, foarte prezenţi în ultimii ani ai vieții noastre. Există un singur motiv care mă determină să-i salut pe toți în acest fel și să doresc o înmormântare privată restrânsă: nu vreau să deranjez.
Îi salut cu căldură pe Ines, Laura, Sara, Enzo și Norbert, pentru că au împărtășit o mare parte din viața lor cu mine și familia mea. Vreau să le amintesc cu drag pe surorile mele Adriana, Maria, Franca și pe toţi cei dragi și să le spun cât de mult i-am iubit. Un salut deplin, intens și profund copiilor mei Marco, Alessandra, Andrea, Giovanni, norei mele Monica și nepoților mei Francesca, Valentina, Francesco și Luca. Sper să înțeleagă cât de mult i-am iubit. La sfârşit, dar nu în ultimul rând, Maria. Căreia îi reînnoiesc iubirea extraordinară, care ne-a ținut împreună și pe care-mi pare rău că o abandonez. Cel mai dureros adio este cel pe care mi-l iau de la ea”.cpaunel/vdraguta

https://www.ansa.it