Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către populație să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus

Președintele României Klaus Iohannis a făcut un nou apel către populație să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus. Şeful statului a fost ieri la Institutul Cantacuzino din capitală unde a făcut mai multe declarații, sintetizate de redactorul nostru Oana Bâlă.
Reporter: Președintele Klaus Iohannis a afirmat că până acum câteva săptămâni evoluția pandemiei a fost ținută sub control, însă în prezent lucrurile nu merg într-o direcție pozitivă, iar răspunderea este partajată între autorități și cetățeni. Şeful statului a făcut un noua apel către populație să poartă mască, să respecte distanța socială și să se spele des pe mâini şi a adăugat că dacă situația se va înrăutăți ar putea reveni măsurile restrictive. Președintele României a mai spus că momentan sistemul sanitar face față îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, însă a atras atenția că locurile la terapie intensivă sunt limitate Klaus Iohannis: Pentru a preveni o suprasolicitare a sistemului au fost achiziționate de exemplu acele tiruri care pot fi transformate în ATI-uria și vor fi puse la dispoziția spitalelor, unde locurile sunt prea puține. Dar deja înțeleg că ne apropiem periculos de mult de limita superioară a sistemului de ATI și trebuie să avem foarte mare grijă. Până acum, spitalele și-au făcut treaba, medici își fac treaba, dar cei care trebuie să-și facă cel mai bine treaba sunt oamenii simpli care trebuie să se protejeze pe ei și să-i protejeze și pe ceilalți.

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 iulie)