Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a precizat că legea privind carantina şi izolarea trebuie să fie clară

Legea privind carantina şi izolarea va fi dezbătută în parlament până când vom avea garanţia că ea îi protejează pe români, a afirmat astăzi preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc.

Dezbaterile în Comisia Juridică a Senatului au fost amânate ieri pentru luni, la solicitarea PSD, şi astfel nu s-a mai ajuns la votul final, aşa cum era de aşteptat. Robert Cazanciuc a precizat că legea trebuie să fie clară, uşor de aplicat şi care să nu dea naştere la abuzuri.

Robert Cazanciuc: Să fie foarte clar, toată lumea este de acord că un bolnav contagios trebuie izolat, ajutat să nu răspândească boala, dar modul în care se pune în practică această carantinare sau izolare face diferenţa dintre un regim democratic şi unul dictatorial. Îţi trebuie foarte mult tupeu să vii în parlament cu un asemenea proiect, după care tot tu să ţipi că nu este votat. Este a treia oară când guvernul trimite parlamentului, în ultimul moment, o lege foarte proastă, plină de greşeli şi care lasă loc abuzurilor.

Realizator: Robert Cazanciuc a mai spus că mâine aşteaptă un punct de vedere din partea guvernului şi al Consiliului Superior al Magistraturii. Senatul este for decizional în acest caz./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iulie