ULTRA RACE ROMANIA Virtual (URRV) – cursa internațională care te provoacă la alergare și aventură în Munții Buzăului

Ultra Race Romania Virtual este competiția la care mulți alegători doar visează să ia startul. Supranumită și cursa în care se întâlnesc legendele, URRV este foarte aproape de start. Anul acesta va fi un start virtual, în condiții deosebite de organizare din cauza distanțării fizice impuse de pandemia COVID 19, dar cu aceleași țeluri ale participanților – de a-și depăși propriile limite și de a ajuta de copiii cu autism aflați în terapie în centrele Autism Voice.

Organizatorii au decis ca în 2020 să organizeze cursa virtual, să ducă aventura și emoția URR din Munții Buzăului oriunde în lume. Desfășurată în perioada 25 iulie – 18 august cursa îl va desemna câștigător pe concurentul care atinge cei 250 de km în cea mai scurtă perioadă de timp. Nu există o distanță obligatorie de parcurs pe zi. Concurenții pot alerga la orice oră, important este să nu întrerupă ceasul în timpul activităților și rămână în termenul de 25 de zile. Timpul fiecărei activități finalizate se adaugă la precedentul, având ca rezultat final 250 km. Pe parcursul alergării concurenții își vor vedea progresul pe o hartă reală – pe traseul URR din Munții Buzăului. Organizatorii vor oferi concurenților imagini de pe traseu, video-uri live, astfel încât aceștia să aibă o imagine de ansamblu a evenimentului de anul viitor, cursă anunțată pentru perioada 9-17 august 2021.

La URRV participă alergători din întreaga lume, în curse individuale sau în echipe. Peste 100 de concurenți, din 25 de țări s-au înscris la startul URR Virtual din acest an, printre care se numără și prietenii noștri de la 100K Walk: Memo Sebastian Vrînceanu, realizator Radio Guerrilla și Daniel Osmanovici, Carmina Capitanu, cel mai dedicat susținător al copiilor noștri, dar și ambasadorul cursei oficiale din 2021, Alex Flynn.

Pentru cursa din 2021 și-au anunțat prezența în România la Ultra Race Romania- Where Legends Meet: Alex Flynn, speaker TedX, participant la nenumărate competiții printre care și 6633 Arctic Ultra, Menna Evans, deținătoare a Guinness World Record, după ce a alergat în 36 de zile tot teritoriul Noii Zeelande, Edward Chapman, finisher KAEM.

Dacă vă doriți o experiență ieșită din tipar, detalii și înscrieri se pot face aici: Ultra Race Romania Virtual .

Așadar, vreme de 25 de zile alegători din întreaga lume vor primi imagini din România, din Zona Buzăului, o oază de sălbăticie înțesată de legende locale care va dezvălui o nouă față a României.

Fiecare alergător va primi în siguranța casei sale tricoul de finisher și medalia după ce va încheia cei 250 km în perioada competiției 25 iulie – 18 august.

Mai mult decât atât, 50% din taxa de înscriere va fi donată pentru terapia micutilor cu tulburări de spectru autist din centrele Autism Voice.

Fiecare participant care pleacă de la start își va scrie pe traseu legenda personală. Mai mult decât atât, traseul nu va duce lipsă de povești locale și mistere ale naturii. Nu trebuie să uităm o cursă de 250 km are o linie de finish, însă cursa copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist nu se termină niciodată. Participând la Ultra Race Romania Virtual, alergătorii nu numai își vor depăși limitele, dar totodată, vor contribui la drumul spre normalitate al copiilor, întrucât o parte din taxa de înscriere va fi direcționată în acest scop”, ne-a spus Andrei Gligor, co-organizator al Ultra Race Romania

Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice s-a înscris în URRV și se va afla în Munții Buzăului pe 26 iulie pentru a parcurge o parte din traseul montan alături de alergătorii din întreaga lume. „Nimeni nu știe exact ce va aduce ziua de mâine. Uneori planurile noastre devin realitate, iar alteori nu. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu mai facem planuri, că nu sperăm, că nu visăm și nu facem pași concreți pentru atingerea obiectivelor noastre. Dar pentru copiii cu autism, destinația nu este cunoscută, iar rolul nostru, al celor care îi așteaptă zilnic în sălile de terapie, este să le modeleze calea și, împreună, să doborâm cât mai multe obstacole pe parcurs. Am să fiu alături de cei peste 100 de concurenți care s-au înscris la Ultra Race Romania Virtual și am să încerc să îmi depășesc limitele pentru că sunt doar un alergător amator cu dorința de a reuși atunci când traseul este dificil. Niciodată nu vom abandona în alergarea noastră spre finish alături de copiii nostri pentru că le dorim o viață independentă, normală.” 

Ultra Race România – Where Lengends Meet este prima competiție de ultramaraton survival race din România și a treia din Europa de acest tip, la nivel mondial fiind organizate alte 30 de astfel de evenimente de anduranță, organizată de catre Legendary Sports, o entitate centrată pe sport și entertainment care creează experiențe inovative pentru iubitorii de mișcare din toată lumea.

Daniel Nica și Andrei Gligor sunt ultramaratoniști cu o experiență vastă în multi-stage internațional. Cu ajutorul lui Edi Hîrjoi, alergător cu “vechime” în cursele din România, au alcătuit un traseu inedit prin care vor dezvălui participanților o nouă față a României. Alături de ei, Beatrice Ionescu va aduce informațiile din și despre cursă aproape de toți cei care vor să afle cum se desfașoară un astfel de concurs – 0748 849 919 / beatrice@ultraraceromania.ro

RADOR – 16 iulie