Premierul Ludovic Orban a făcut apel către prefecţi să mobilizeze toate efectivele instituțiilor cu atribuții de control în acțiuni zilnice

Premierul Ludovic Orban a făcut un nou apel către prefecţi să mobilizeze toate efectivele instituțiilor cu atribuții de control în acțiuni zilnice, pentru a se asigura că sunt luate toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii coronavirusului și sancționarea oricăror încălcări ale reglementărilor în vigoare.

În cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții autorităților din teritoriu, el le-a cerut să fie pregătiţi să aplice noile prevederi privind carantina și izolarea imediat ce acestea vor intra în vigoare.

Reporter: Andrei Șerban – Premierul Ludovic Orban a solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică să pregătească bazele de date cu persoanele diagnosticate cu COVID-19 care s-au externat la cerere din spitale și cu persoanele de contact pentru a se emite deciziile de tratare și izolare la domiciliu, după ce va intra în vigoare, săptămâna viitoare, legea privind carantinarea și izolarea.

Ludovic Orban: Am solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să își organizeze bazele de date pentru a dispune măsurile de protecție privitoare la persoanele diagnosticate cu COVID care au ieșit din spital, şi anume deciziile de a asigura tratarea la domiciliu, persoanele care sunt diagnosticate să intre în evaluarea medicală, care este realizată la nivelul spitalelor COVID. În privința persoanelor care sunt persoane de contact în anchetele epidemiologice să dispună măsura izolării la domiciliu.

Reporter: Premierul a mai cerut Poliției și Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportul Rutier să intensifice controalele în localități și între județe, pentru că s-au constatat focare de COVID-19 la transportul asigurat pentru angajații unor companii./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie