Ucraina va efectua exerciții militare, ca răspuns la exerciţiile ruseşti Caucaz 2020

Ucraina va organiza exerciții militare ca răspuns la manevrele militare rusești Caucaz 2020, a declarat ministrul apărării al Ucrainei, Andri Taran.
„Ţinând cont de concentrarea de trupe ruseşti, sub pretextul demarării pregătirilor pentru exercițiile militare strategice Caucaz 2020, conducerea Ministerului Apărării și a Forțelor Armate ale Ucrainei intenționează ca, în aceeași perioadă, în ultimele zece zile ale lunii septembrie 2020, să desfășoare un exercițiu strategic, exerciții de comandă și de personal Joint Efforts 2020 – citează declaraţiile făcute de ministrul apărării al Ucrainei, Andri Taran, Agenţia de presă UNIAN.
Potrivit acestuia, se preconizează să se testeze capacitatea Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene de a acționa, în conformitate cu standardele NATO.
Ministerul intenționează să efectueze exerciţii cu sisteme de rachete antiaeriene, cu avioane, unități și subunități militare ale Forțelor Terestre, precum și alte unități militare din poligoanele din sudul Ucrainei. După cum a menționat ministrul adjunct ucrainean al apărării, Kievul așteaptă ca reprezentanții țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice să poată participa la aceste exerciții.
Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că manevrele Caucaz 2020, planificate pentru luna septembrie, vor fi cel mai de amploare eveniment de antrenament şi de pregătire de luptă din anul 2020, din Rusia.(www.russian.rt.com – 17 iulie)/vdraguta/aionescu