Intră în vigoare noua lege a carantinei și a izolării

Noua lege a carantinei și a izolării intră astăzi în vigoare. Executivul se reunește în această dimineață pentru a introduce prevederile acestei legi în hotărârea prin care a fost prelungită starea de alertă.

Şedința Cabinetului Orban va fi precedată de o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în care se vor face propunerile de modificări. Premierul Ludovic Orban a subliniat că imediat după intrarea în vigoare a noii legi vor fi luate toate măsurile pentru a lupta eficient împotriva epidemiei de COVID-19.

Reporter: Andrei Șerban – Premierul Ludovic Orban a cerut ieri cetățenilor să respecte măsurile de protecție socială, să folosească măștile de protecție în spațiile închise și a reamintit că executivul nu dorește să adopte nicio restricție suplimentară.

Ludovic Orban: Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei. Transmitem același mesaj către oameni: respectați regulile, respectați măsurile de protecție sanitară, care sunt simple și care au cel mai mare efect în stăvilirea epidemiei.

Reporter: În această dimineață, premierul Ludovic Orban va coordona, de la ora 8:00, ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar de la ora 9:00 va conduce ședința executivului. Scopul acestor două reuniuni este acela de a modifica hotărârea de guvern recent adoptată privind starea de alertă, în sensul introducerii măsurilor prevăzute noua lege a carantinării și izolării, care a intrat în vigoare începând de astăzi./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iulie