2020. július 24

A kormány nem óhajt újabb korlátozó intézkedéseket bevezetni

A kormány nem óhajt újabb korlátozó intézkedéseket bevezetni, de még mindig nem esedékes az enyhitő intézkedések elrendelése, hangsúlyozta Ludovic Orban miniszterelnök a Gorj megyei Novacion, megemlitve, hogy a koronavirussal szembeni egészségségügyi intézkedéseket tiszteletben kell tartani, azoknak is, akik külföldön szeretnék tölteni pihenőszabadságukat.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.24)

Tiz amerikai Black Hawk tipusú harci helikopter érkezett a Mihail Kogălniceanu támaszpontra

Az Atlantic Resolve hadművelet részét képező misszió keretében pénteken tiz amerikai Black Hawk tipusú harci helikopter érkezett a Mihail Kogălniceanu támaszpontra. A gépek Alexandroupolis görög város mellől szálltak fel Románia fele. A végrehajtás során a helikopterek repüléseket hajtanak végre pénteken és szombaton, 8:00-18:00 óra között. Az Atlantic Resolve művelet válasz a NATO keleti szárnya környékén lebonyolitandó orosz katonai műveletekre. Ebből a szempontból az Egyesült Államok időközönként küld, rotációs rendszerben, katonai egységeket Európába. A cél a partner és szövetséges katonák kapcsolatainak, valamint a tagországok hadseregei közötti együrrműködés javitása.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.24)

Mamaián bezártak két éjszakai klubot

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság bezárt két éjszakai klubot Mamaián. A döntést a két klubnál végzett ellenörzés nyomán hozták meg, mely során több rendellenességet találtak a hatóságok, kezdve a  távolságtartás tiszteletben tartásának megszegésével.Valentina Mitran, a hatóság alelnöke megjegyezte, hogy a tegnapi ellenörzés során nyolc pénzbirságot róttak ki, 68 ezer lej értékben, és tiz figyemeztetést irtak ki 38 gazdasági szereplőnek, de a legfontosabb akciójuk a két emlitett klub bezárása.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.24)

Romániában enyhén emelkedett a koronavirussal fertőzöttek száma

Pénteken enyhén emelkedett az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma, mig az intenzív terápián ápolt súlyos betegeké először haladta meg a 300-at. A stratégiai kommunikációs törzs  pénteki jelentése szerint a csütörtöki adatokhoz képest az utóbbi 24 órában héttel több, 1119 új fertőzöttet azonosítottak. Az egy nappal korábbi összesítés óta további 24 áldozatot követelt a járvány, ez csaknem 10 százalékkal haladja meg az átlagot. Mostanig, itthon 2150-en húnytak el koronavirus-fertőzében, mig külföldön 122 román állampolgár vesztette életét.Csaknem 2250 koronavírusos beteg van otthoni, vagy intézményesített elkülönítésben, mig 6800 fertőzésgyanús embernek otthoni karanténban kellett vonulnia.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 07.24)

Gănciulescu Rozália – RADOR