Actorul Johnny Depp cere daune de 50 de milioane de dolari într-un proces de defăimare

Mulţi se întreabă cum decurge procesul de defăimare, în care actorul Johnny Depp cere daune în valoare de 50 de milioane de dolari. Acuzații de calomniere, violenţă conjugală şi agresiuni fizice au fost formulate în procesul de defăimare, în care actorul Johnny Depp îi cere daune de 50 de milioane de dolari actriței, Amber Heard, fosta sa soţie. În schimb, actriţa Amber Heard susţine că fostul ei soț Johnny Depp ar fi lovit-o atunci când împlinise vârsta de 30 de ani şi îl acuză de violenţă conjugală. Ea a făcut o astfel de declarație în procesul deschis de Johnny Depp împotriva publicaţiei „The Sun”. Artistul acuză publicația de calomnie. „The Sun” susţinea că actorul şi-ar fi bătut soția, în repetate rânduri. Amber Heard este chemată în acest proces în calitate de martor. Foştii soți se acuză reciproc de violență domestică, agresiune și comportament indecent. Procesul demarat la iniţiativa lui Johnny Depp împotriva News Group Newspapers are loc la Londra. Motivul a fost un articol publicat în „The Sun”, în 2018, în care actorul a fost acuzat că și-ar fi bătut soția.
Apărarea se bazează pe declarația actriței cu privire la cele 14 incidente de violență domestică, la care a fost supusă de către Depp, incidente care au avut loc în perioada 2013 – 2016.
Procesul a început pe 7 iulie şi a devenit cel mai răsunător din Marea Britanie, după încheierea carantinei cauzată de pandemia de coronavirus.
La ultima dintre înfăţişări, care au avut loc pe 21 iulie, Heard a vorbit despre un conflict între ea şi Johnny Depp, care ar fi avut loc de ziua ei de naștere, în luna aprilie 2016. Actorul a ajuns târziu acasă, iar când Heard și-a exprimat nemulțumirea, acesta a lovit-o.
„La 30 de ani, m-am trezit printre cioburi de sticlă, cu inima frântă”, a spus actrița în faţa instanţei, referindu-se la acest incident. O lună mai târziu, cuplul s-a certat din nou. Potrivit actriței, Johnny Depp ar fi aruncat în ea cu un telefon. Două zile mai târziu, pe 23 mai, Amber Heard a depus cererea de divorț.
Pe parcursul procesului aflat în derulare, actorii au adus foarte multe acuzații unul la adresa altuia. Soții vorbesc despre cazuri de agresiune fizică, violenţă domestică, comportament obscen și inadecvat. Depp neagă absolut toate acuzaţiile formulate la adresa sa.
Sasha Wass de la „The Sun” a declarat că Depp i-a vorbit lui Heard despre alter ego-ul său, care se manifestă ca un monstru atunci când este sub influența alcoolului sau a drogurilor. În 2013, actrița i-a scris soțului ei un e-mail, unde menționa că Depp nu știe ce se întâmplă cu el atunci când este în stare de ebrietate.
Purtătorul de cuvânt al actorului, David Sherborne, a făcut o declarație, în care susţinea că soția acestuia era cea violentă. „Ea genera violenţele, ea era cea care îl agresa, ea recurgea des la violenţă şi nu el”, a subliniat Sherborne.
(www.russian.rt.com – 24 iulie)/vdraguta