Manifestări antiguvernamentale la Ierusalim

La Ierusalim au fost din nou proteste, legate şi de modul în care guvernul a gestionat criza coronavirusului. În apropierea reşedinţei oficiale a primului-ministru s-au adunat mii de manifestanţi antiguvern, dar şi susţinători ai lui Benjamin Netanyahu. După miezul nopţii, forţele de ordine i-au dispersat pe cei care au refuzat să părăsească zona.
Corespondenţă din Israel – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Aseară, la Ierusalim, poliţia a informat mulţimea că demonstraţia nu mai poate continua, deoarece a fost autorizată până la ora 23:00. Poliţia i-a avertizat pe manifestanţi ca vor fi îndepărtaţi cu forţa dacă nu părăsesc zona.
Manifestanţii antiguvernamentali au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu din cauza a numeroase probleme, inclusiv procesul în care e acuzat de corupţie, modul de gestionare a crizei coronavirusului şi presupuse ingerinţe în procesul democratic. La miezul nopţii au izbucnit ciocniri între poliţie şi manifestanţii care au refuzat să plece.
Susţinătorii lui Netanyahu au fost de asemenea prezenţi. Similar cu protestele de marţi, manifestanţii anti-Netanyahu şi susţinătorii acestuia erau despărţiţi de poliţie. Până la urmă, forţele de ordine au folosit tactici specifice pentru dispersarea demonstranţilor din zona reşedinţei oficiale a premierului Benjamin Netanyahu.#HUN/lazard/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iulie)